Know your place and shut your face_5

Cenzúraregiszter

„…a cenzúrázott sajtónak demoralizáló hatása van. A Rossz potenciális forrása, amelytől elválaszthatatlan a képmutatás, és ebből az alapvető hiányosságából ered minden további hibája. A kormány csak a saját hangját hallja, tudja is, hogy csak a saját hangját hallja, de mégis azzal áltatja magát, hogy a nép hangját hallja, és megköveteli az emberektől, hogy ők is elfogadják ezt az önámítást. Az emberek elmerülnek a politikai babonákban, részben belesüppednek a hitetlenségbe, vagy teljesen elfordulnak az állam ügyeitől, magánemberek gyülevész tömegévé válnak. Mivel a szabad írást törvénytelennek kell tekinteniük, hozzászoknak ahhoz, hogy a törvénytelent szabadnak, a szabadságot törvénytelennek tekintsék. Így pusztítja el a cenzúra az állam szellemét.” (Karl Marx, 1842)

Friss topikok

Címkék

A Cenzúraregiszter 2012. január 1-e óta figyeli a sajtószabadság helyzetével kapcsolatos fejleményeket. Bajomi-Lázár Péter szubjektív szemléje, sajtóhírek alapján.

2012.03.15. 19:19 Cenzúraregiszter

2012. március 15. csütörtök (A Szabad Sajtó Napja)

2012. március 15-én a HVG Online beszámolója szerint az Egymillióan a sajtószabadságért-szervezet a Szabad sajtó útján rendezett tüntetést a magyarországi sajtószabadság helyzete ellen tiltakozva. Ugyanitt beiktatták Pityinger László aka Dopeman alternatív köztársasági elnököt. Mellette beszédet tartott Galkó Balázs, Kulka János, Majtényi László és Parti Nagy Lajos is. A demonstrálók a környékbeli utcákat is megtöltötték. Felolvasták a Milla 12 pontját is (lásd a március 8-ai bejegyzést).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugyanezen a napon szélsőjobboldali tömegek több száz fős csoportja a Magyar Televízió volt (Szabadság téri) székháza előtt demonstrált.

Szintén ezen a napon az Index azt jelentette, hogy a So si? című roma honlap újságíróit az előzetes egyeztetés ellenére sem engedték be a parlamentbe a Kossuth-díj átadási ceremóniájára, amelyen Szentandrássy István cigány festőművész is kitüntetést kapott. Ugyancsak az Index számolt be a bama.hu időközben hozzáférhetetlenné vált híre nyomán arról, hogy Mohácson még az előző napon a rendőrök bilincsbe verve vezették el azt a tüntetőt, aki az önkormányzat március 15-ei ünnepélyét „Diktátor, diktátor!” bekiabálással zavarta meg, Szekó József polgármesterre mutatva.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzuraregiszter.blog.hu/api/trackback/id/tr334318977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.