Know your place and shut your face_5

Cenzúraregiszter

„…a cenzúrázott sajtónak demoralizáló hatása van. A Rossz potenciális forrása, amelytől elválaszthatatlan a képmutatás, és ebből az alapvető hiányosságából ered minden további hibája. A kormány csak a saját hangját hallja, tudja is, hogy csak a saját hangját hallja, de mégis azzal áltatja magát, hogy a nép hangját hallja, és megköveteli az emberektől, hogy ők is elfogadják ezt az önámítást. Az emberek elmerülnek a politikai babonákban, részben belesüppednek a hitetlenségbe, vagy teljesen elfordulnak az állam ügyeitől, magánemberek gyülevész tömegévé válnak. Mivel a szabad írást törvénytelennek kell tekinteniük, hozzászoknak ahhoz, hogy a törvénytelent szabadnak, a szabadságot törvénytelennek tekintsék. Így pusztítja el a cenzúra az állam szellemét.” (Karl Marx, 1842)

Friss topikok

Címkék

A Cenzúraregiszter 2012. január 1-e óta figyeli a sajtószabadság helyzetével kapcsolatos fejleményeket. Bajomi-Lázár Péter szubjektív szemléje, sajtóhírek alapján.

2012.03.22. 18:29 Cenzúraregiszter

2012. március 22. szerda (Sajtóper, ellenpropaganda)

2012. március 22-én azt mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Lánchíd Rádióban, hogy az Európai Unió, az emberi jogi szervezetek és a nemzetközi sajtó állításai kapcsán a magyar államnak pert kellene indítania, ha azok „kimutatható kárt” – például a turisztikai mutatókban mérhető romlást – okoznak neki. Hozzátette, ezekkel szemben az államnak ellenpropagandát kell indítani. Az „igaztalan vádakra” példaként azt az állítást hozta fel, hogy Magyarországon antiszemitizmus van. Hozzátette: az államot, a kormányzatot és a magyarokat nagyon nehéz szétválasztani, ezért ezek a támadások nemcsak a kormányzatot, de az egész országot mint közösséget érik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzuraregiszter.blog.hu/api/trackback/id/tr234333472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.