Know your place and shut your face_5

Cenzúraregiszter

„…a cenzúrázott sajtónak demoralizáló hatása van. A Rossz potenciális forrása, amelytől elválaszthatatlan a képmutatás, és ebből az alapvető hiányosságából ered minden további hibája. A kormány csak a saját hangját hallja, tudja is, hogy csak a saját hangját hallja, de mégis azzal áltatja magát, hogy a nép hangját hallja, és megköveteli az emberektől, hogy ők is elfogadják ezt az önámítást. Az emberek elmerülnek a politikai babonákban, részben belesüppednek a hitetlenségbe, vagy teljesen elfordulnak az állam ügyeitől, magánemberek gyülevész tömegévé válnak. Mivel a szabad írást törvénytelennek kell tekinteniük, hozzászoknak ahhoz, hogy a törvénytelent szabadnak, a szabadságot törvénytelennek tekintsék. Így pusztítja el a cenzúra az állam szellemét.” (Karl Marx, 1842)

Friss topikok

Címkék

A Cenzúraregiszter 2012. január 1-e óta figyeli a sajtószabadság helyzetével kapcsolatos fejleményeket. Bajomi-Lázár Péter szubjektív szemléje, sajtóhírek alapján.

2012.04.26. 06:23 Cenzúraregiszter

Autórádió Kft. (2012. április 25.)

2012. április 25-én a Népszabadság Online részleteket közölt abból a pályamunkából, amely a Médiatanács döntése szerint a Klubrádió ellenében megnyerte a 95,3 mHz-es frekvenciára kiírt pályázatot. A pályázati anyagból az derül ki, hogy az Autórádió Kft. elsősorban turisztikai műsorokat sugározna. Nem világos, hogy a Klubrádió hír- és közéleti műsoraival szemben ezek mennyiben bővítenék a rádiós kínálat sokszínűségét.

Ugyanezen a napon a Mérték Médiaelemző Műhely közölte Mong Attila korábban az Élet és Irodalomban is megjelent, „A szabadság gyeplői – öncenzúra a magyar sajtóban” című írását, amely mélyinterjúk és egy kérdőíves vizsgálat alapján arról számol be, hogy a magyar újságírók egy része öncenzúrát gyakorol. Hosszmetszeti adatok hiányában az nem derül ki a cikkből, hogy a helyzet a 2010-es médiatörvények előtti helyzethez képest javult vagy romlott-e. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzuraregiszter.blog.hu/api/trackback/id/tr144474028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.