Know your place and shut your face_5

Cenzúraregiszter

„…a cenzúrázott sajtónak demoralizáló hatása van. A Rossz potenciális forrása, amelytől elválaszthatatlan a képmutatás, és ebből az alapvető hiányosságából ered minden további hibája. A kormány csak a saját hangját hallja, tudja is, hogy csak a saját hangját hallja, de mégis azzal áltatja magát, hogy a nép hangját hallja, és megköveteli az emberektől, hogy ők is elfogadják ezt az önámítást. Az emberek elmerülnek a politikai babonákban, részben belesüppednek a hitetlenségbe, vagy teljesen elfordulnak az állam ügyeitől, magánemberek gyülevész tömegévé válnak. Mivel a szabad írást törvénytelennek kell tekinteniük, hozzászoknak ahhoz, hogy a törvénytelent szabadnak, a szabadságot törvénytelennek tekintsék. Így pusztítja el a cenzúra az állam szellemét.” (Karl Marx, 1842)

Friss topikok

Címkék

A Cenzúraregiszter 2012. január 1-e óta figyeli a sajtószabadság helyzetével kapcsolatos fejleményeket. Bajomi-Lázár Péter szubjektív szemléje, sajtóhírek alapján.

2012.05.04. 06:28 Cenzúraregiszter

A Sajtószabadság Nemzetközi Napja (2012. május 4.)

2012. május 3-án, a Sajtószabadság Nemzetközi Napján az Origó beszámolója szerint a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete és a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom képviselői mozgó demonstrációt tartottak, érintve az MTVA, az NMHH és a Magyar Rádió épületét is.

Ugyanezen a napon az Emasa tudósítása szerint a MÚOSZ Elnöksége is tiltakozó nyilatkozatot adott ki, új, szakmai konzultáción alapuló médiatörvényt követelve, és elutasítva Kövér házelnök „nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terrorista” újságírókra tett korábbi megjegyzését (erről lásd a 2012. április 21-ei bejegyzést).

Nemcsak a legnagyobb munkavállalói, de a legnagyobb munkáltatói érdekképviseleti szervezet is megszólalt: szintén ezen a napon a Magyar Lapkiadók Egyesülete konferenciát rendezett, amelyen bejelentette: eljuttatta az illetékes kormányszerveknek azon javaslatait, amelyeket a médiatörvény módosítása során figyelembe venni javasol.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzuraregiszter.blog.hu/api/trackback/id/tr764487680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.