Know your place and shut your face_5

Cenzúraregiszter

„…a cenzúrázott sajtónak demoralizáló hatása van. A Rossz potenciális forrása, amelytől elválaszthatatlan a képmutatás, és ebből az alapvető hiányosságából ered minden további hibája. A kormány csak a saját hangját hallja, tudja is, hogy csak a saját hangját hallja, de mégis azzal áltatja magát, hogy a nép hangját hallja, és megköveteli az emberektől, hogy ők is elfogadják ezt az önámítást. Az emberek elmerülnek a politikai babonákban, részben belesüppednek a hitetlenségbe, vagy teljesen elfordulnak az állam ügyeitől, magánemberek gyülevész tömegévé válnak. Mivel a szabad írást törvénytelennek kell tekinteniük, hozzászoknak ahhoz, hogy a törvénytelent szabadnak, a szabadságot törvénytelennek tekintsék. Így pusztítja el a cenzúra az állam szellemét.” (Karl Marx, 1842)

Friss topikok

Címkék

A Cenzúraregiszter 2012. január 1-e óta figyeli a sajtószabadság helyzetével kapcsolatos fejleményeket. Bajomi-Lázár Péter szubjektív szemléje, sajtóhírek alapján.

2012.05.11. 07:00 Cenzúraregiszter

Módosítják a médiatörvényt? + Klubrádió, sokadszor (2012. május 11.)

2012. május 10-én arról tudósított más lapok mellett a hvg.hu, hogy – az Alkotmánybíróság korábbi döntése értelmében – az országgyűlés módosítani készül a médiatörvényt. A testület korábban aránytalanul korlátozónak ítélte a jogszabálynak a nyomtatott sajtóra vonatkozó paragrafusait. A módosítás erősítené az újságírók forrásainak védelmét is, a médiabiztos hatáskörét pedig az elektronikus hírközlés területére korlátozná.

Ugyanezen a napon a Klubrádió honlapja arról számolt be, hogy a Médiatanács új eljárást indít a 95,3 mHz-es frekvencia ügyében. A Klubrádió értelmezése szerint a testület ezzel nem hajtja végre a bíróság jogerős ítéletét, amely alapján elég lett volna új nyertest megneveznie.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzuraregiszter.blog.hu/api/trackback/id/tr984501636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.