Know your place and shut your face_5

Cenzúraregiszter

„…a cenzúrázott sajtónak demoralizáló hatása van. A Rossz potenciális forrása, amelytől elválaszthatatlan a képmutatás, és ebből az alapvető hiányosságából ered minden további hibája. A kormány csak a saját hangját hallja, tudja is, hogy csak a saját hangját hallja, de mégis azzal áltatja magát, hogy a nép hangját hallja, és megköveteli az emberektől, hogy ők is elfogadják ezt az önámítást. Az emberek elmerülnek a politikai babonákban, részben belesüppednek a hitetlenségbe, vagy teljesen elfordulnak az állam ügyeitől, magánemberek gyülevész tömegévé válnak. Mivel a szabad írást törvénytelennek kell tekinteniük, hozzászoknak ahhoz, hogy a törvénytelent szabadnak, a szabadságot törvénytelennek tekintsék. Így pusztítja el a cenzúra az állam szellemét.” (Karl Marx, 1842)

Friss topikok

Címkék

A Cenzúraregiszter 2012. január 1-e óta figyeli a sajtószabadság helyzetével kapcsolatos fejleményeket. Bajomi-Lázár Péter szubjektív szemléje, sajtóhírek alapján.

2012.01.20. 20:44 Cenzúraregiszter

2012. január 20. péntek

2012. január 20-án arról számolt be az Origo, hogy az új filmtörvény-tervezet miatt a Magyarországra behozott filmeket csak több hónapos késéssel lehetne bemutatni a mozikban, mert azokat a korhatár-besorolás miatt előzetesen be kellene mutatni az NMHH-nak.

Ugyanezen a napon az Index szerint Závada Pál is letiltotta műveinek a közmédiában való sugárzását 

Szólj hozzá! · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzuraregiszter.blog.hu/api/trackback/id/tr773602543

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A TV2 az MTV Híradó babérjaira tör 2012.01.22. 07:13:08

Ezzel a képpel szeretnénk gratulálni a TV2 Tényeknek az Educatio kiállítással kapcsolatos „objektív” tájékoztatásért, amellyel már már szinte az MTV Híradó mélységeibe zuhant.

Trackback: A Tényekben is a cenzúra az úr 2012.01.21. 13:23:19

A TV2 híradója is beszámolt az Educatio kiállítás megnyitójáról, csak éppen a diákok demonstrációját felejtették el megemlíteni....

Trackback: A Tényekben is a cenzúra az úr 2012.01.21. 13:23:19

A TV2 híradója is beszámolt az Educatio kiállítás megnyitójáról, csak éppen a diákok demonstrációját felejtették el megemlíteni....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása