Know your place and shut your face_5

Cenzúraregiszter

„…a cenzúrázott sajtónak demoralizáló hatása van. A Rossz potenciális forrása, amelytől elválaszthatatlan a képmutatás, és ebből az alapvető hiányosságából ered minden további hibája. A kormány csak a saját hangját hallja, tudja is, hogy csak a saját hangját hallja, de mégis azzal áltatja magát, hogy a nép hangját hallja, és megköveteli az emberektől, hogy ők is elfogadják ezt az önámítást. Az emberek elmerülnek a politikai babonákban, részben belesüppednek a hitetlenségbe, vagy teljesen elfordulnak az állam ügyeitől, magánemberek gyülevész tömegévé válnak. Mivel a szabad írást törvénytelennek kell tekinteniük, hozzászoknak ahhoz, hogy a törvénytelent szabadnak, a szabadságot törvénytelennek tekintsék. Így pusztítja el a cenzúra az állam szellemét.” (Karl Marx, 1842)

Friss topikok

Címkék

A Cenzúraregiszter 2012. január 1-e óta figyeli a sajtószabadság helyzetével kapcsolatos fejleményeket. Bajomi-Lázár Péter szubjektív szemléje, sajtóhírek alapján.

2012.04.30. 13:38 Cenzúraregiszter

Gyurcsány szakdolgozata (2012. április 30.)

 

2012. április 30-án az Index (és előző este nagy terjedelemben a Magyar Televízió Híradója) arról számolt be, hogy a HírTV kiderítette: Gyurcsány Ferenc volt kormányfő 1984-ben benyújtott szakdolgozata nagy valószínűséggel sógora azonos című szakmunkájának másolata, magyarul: plágium.

Arra nem vesztegetnék sok szót, hogy ravasz spin doctorok által kiagyalt zseniális napirend-tematizálási kísérletről lenne szó, amennyiben a kormányzathoz lojális média ügyesen tereli el a figyelmet az új adókról. Hiszen ez ebben a formában nem fog menni: ha kevesebb lesz az emberek bevétele és több a kiadásuk, azt mindenképpen észre fogják venni. Nincs az a kifinomult politikai marketing, amely felülírná a személyes tapasztalatot. És ha a média nem reflektál az emberek hétköznapi tapasztalataira, idővel már azt sem fogják elhinni neki, ami igaz.

Az újabb szakdolgozat-gate-ben  inkább az az érdekesség, hogy a HírTV – tőle meglepő módon – nagy szívességet tett vele a baloldali ellenzéknek. Ha a plágiumvád bebizonyosodik, és Gyurcsány távozik a közéletből (mert akkor távoznia kell), elhárul a ma megosztott baloldali ellenzék újraegyesülése előtt álló egyik legfontosabb akadály, és megnyílik az út egy olyan vezető előtt, aki esélyes kihívója lehet Orbánnak a két év múlva esedékes választáson.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzuraregiszter.blog.hu/api/trackback/id/tr764480736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.30. 19:43:16

Ha én csalok, megbüntetnek? őt ....????
süti beállítások módosítása